Medisch centrum Nova

MC NOVA

Medische keuringen

Medische keuringen

Er zijn verschillende keuringen die wij bieden. U kunt hierbij denken aan een grote keuring zoals een keuring voor een (levens)verzekering, maar ook een kleine keuring voor bijvoorbeeld duiken.

Ook rijbewijskeuringen (vanaf 70 jaar) worden door ons verricht (geen bus of vrachtwagen waar een arbo-arts moet keuren). Als u een keuring wilt laten verrichten door een arts, kunt u zich aanmelden via onze medischekeuringvoorrijbewijs.nl.

Een medische keuring voor het rijbewijs is een onderzoek dat wordt uitgevoerd om te beoordelen of je lichamelijk en geestelijk geschikt bent om veilig auto te rijden. Hier zijn enkele belangrijke punten over medische keuringen voor het rijbewijs:

 1. Gezondheidsverklaring (Eigen Verklaring):

  • Voordat je een rijbewijs aanvraagt of verlengt, vul je een Gezondheidsverklaring in. Hierin staan vragen over je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Dit formulier kun je online invullen via de website van het RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer)1.
  • De Gezondheidsverklaring is een belangrijk onderdeel van het proces om een Verklaring van Geschiktheid (VvG) te verkrijgen van het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). Deze verklaring toont aan dat je geschikt bent om auto te rijden.
 2. Medische Keuring:

  • Voor sommige situaties is een medische keuring door een arts nodig. Bijvoorbeeld:
  • De arts onderzoekt je lichamelijke en geestelijke gezondheid en beoordeelt of je veilig de weg op kunt.
 3. Kosten:

  • De kosten voor een medische keuring variëren en zijn afhankelijk van de situatie en de arts die de keuring uitvoert.

Kortom, een medische keuring voor het rijbewijs is bedoeld om ervoor te zorgen dat je veilig en verantwoord kunt autorijden.