Medisch centrum Nova

MC NOVA

Speciaal onderzoek

Speciaal onderzoek

ECG:
In onze praktijk beschikken we over een ECG (elektrocardiogram). Een hartfilmpje is meestal het eerste onderzoek dat je krijgt bij pijn op de borst. Het is een snel en eenvoudig onderzoek dat geen pijn doet. Een ECG is een hartfilmpje dat de elektrische signalen van het hart in een grafiek weergeeft.

Het maken van een hartfilmpje is een eenvoudig onderzoek zonder risico’s. Het duurt slechts enkele minuten en doet geen pijn. Je krijgt hiervoor 10 elektroden op de huid geplakt. Die elektroden kunnen het elektrische signaal van het hart opvangen. Standaard worden deze elektroden met stickers op de polsen (2), enkels (2) en borst (6) bevestigd. Ze worden met het ECG-apparaat verbonden.

Het ECG-apparaat geeft de elektrische activiteit van het hart in een grafiek weer. Voor een eenvoudig hartfilmpje zijn de elektroden op de polsen en enkels al voldoende. Tijdens het onderzoek moet je stil blijven liggen om geen verstoringen in het filmpje te krijgen.

24-uurs ECG opname apparaat voor thuis:

24-uurs hartritme-onderzoek (holter) Bij dit onderzoek wordt gedurende een dag en een nacht met behulp van elektroden uw hartritme geregistreerd. Dit holteronderzoek wordt ook wel een 24-uurs ECG of 24-uurs hartfilmpje genoemd. Het geeft een beeld van uw hartritme in rust en tijdens inspanning.

Echografie:

binnenkort bieden wij echografie. Met een echo van de buik kan de arts binnenin uw buik kijken, zonder dat hij of zij hoeft te snijden in uw lichaam. Op de echo ziet de arts bijvoorbeeld organen en bloedvaten in uw buik. Een echo-apparaat bestaat uit een echokop die verbonden is met een computer met beeldscherm.

 

24-uurs bloeddrukmeter:

Bij een 24 uurs bloeddrukmeting brengen we een bloeddrukmeter bij u aan om uw bovenarm, die automatisch uw bloeddruk meet: overdag gemiddeld om het half uur en ‘s nachts om het uur. U krijgt de bloeddrukmeter 24 uur mee. De band van de bloeddrukmeter blijft gedurende die periode om uw bovenarm zitten.

Laboratorium:
In onze praktijk kan bloed worden afgenomen voor laboratoriumonderzoek.
De uitslagen zijn vaak de volgende werkdag bekend.